ЗСУ ОТРИМАЮТЬ З ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ АРТИЛЕРІЮ, БОЄПРИПАСИ ТА БЕЗПІЛОТНИКИ

Збройні Сили України незабаром отримають з Великої Британії артилерію, боєприпаси та безпілотники.

Про це 21 липня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на повідомлення Міноборони Сполученого Королівства.

Міністр оборони Бен Воллес оприлюднив британську військову підтримку України, яка включає відправку артилерійських снарядів та сотні безпілотних літальних апаратів і протитанкових засобів.

Військово-технічна допомога має надійти до України найближчими тижнями. Поставка нового обладнання значно посилить підтримку Великої Британії у боротьбі з російською агресією.

Бен Воллес сьогодні в оновленому звіті до британського парламенту повідомив, що понад 20 155-мм самохідних установок M109 і 36 105-мм артилерійських установок L119 незабаром надійдуть до України

Також він додав, що ЗСУ отримають радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів.

Ця техніка посилить здатність Збройних Сил України захищатися від невибіркового використання артилерії Росією.

Велика Британія також надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї в найближчі тижні, а також безпілотники, включно з сотнями повітряних дронів-камікадзе.

У Міноборони Сполученого Королівства уточнили, що наразі в Україну відправлено 6900 протитанкових комплексів NLAW, Javelin, ракет Brimstone та іншої зброї.

 

Поделиться публикацией