ГЕНШТАБ ВНІС ДО СПИСКУ ПОТРЕБ ЗСУ 800 СУЧАСНИХ ПТРК ТА 500 БАК

 

Генштаб вніс до списку потреб української армії 800 сучасних протитанкових ракетних комплексів типу “Стугна” і “Корсар”, кілька тисяч керованих ракет, а також 500 безпілотних авіаційних комплексів. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

За словами експерта, генеральний штаб нарешті ухвалив рішення внести в список потреб української армії 800 сучасних протитанкових ракетних комплексів типу “Стугна” і “Корсар”, кілька тисяч керованих ракет, причому як з кумулятивною бойовою частиною для ураження бронетехніки, так і з осколково-фугасною бойовою частиною для ураження укриттів і вогневих точок противника.  Ю. Бутусов акцентує увагу на тому, що принципово важливими є поставки легких і мобільнх “Корсарів”, оскільки вони різко підвищують ударні можливості піхотних підрозділів у бою.

За даними, представленими головним редактором Цензор.НЕТ, окрім вищезгаданих потреб української армії,  до них внесено ще 500 безпілотних літальних апаратів.

На думку Ю. Бутусова, це рішення дозволить внести в програму переозброєння закупівлю нових видів бойової техніки. “Раніше масові закупівлі ПТРК і БПЛА були неможливі, оскільки Генштаб вважав пріоритетом закупівлі інших видів зброї, ігноруючи реальні потреби армії під час локальної війни. Але тепер бюджет МО збільшений до рекордних для України цифр – 3,2 мільярда доларів, і нарешті частина цих коштів піде на закупівлю гостро дефіцитних систем озброєння. Чому це важливо? На четвертому році війни на передовій і раніше були поодинокі зразки нового озброєння, перш за все помітно критичне відставання саме в обладнанні дронами і керованими ракетами. Досі більшу частину бойових завдань з розвідки на фронті виконують волонтерські дрони”, – пояснив експерт.

Експерт вважає, що замовлення ПТРК стане рекордним для одного з провідних вітчизняних підприємств КБ “Луч”, а от хто отримає замовлення з БПЛА, поки невідомо.

Підводячи підсумки, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов заявляє, що у будь-якому випадку, залучення 800 ПТРК призведе до повного переобладнання всіх бойових частин. «500 дронів – це нижче потреб армії, безпілотники потрібні в набагато більшій кількості, причому як у розвідувальних, так і в ударних варіантах. Але 500 дронів – це новий якісний рівень для армії. Будемо сподіватися, що після збільшення потреб армії, не відбудеться затримок із закупівлею техніки і її постачанням у війська. Масове оснащення військ на передовій сучасними засобами розвідки і ПТРК дозволило б завдавати на порядок більших збитків російським найманцям в умовах “перемир’я”» — узагальнює експерт.

 

Поделиться публикацией