ВТРАТИ РФ В УКРАЇНІ ВЖЕ БІЛЬШЕ НІЖ У П’ЯТЬ РАЗІВ ПЕРЕВИЩУЮТЬ ВТРАТИ СРСР ЗА 10 РОКІВ ВІЙНИ В АФГАНІСТАНІ — МІНІСТР ОБОРОНИ БРИТАНІЇ

Протягом шести місяців ведення повномасштабної війни проти України російська армія втратила більше 80 тисяч військових. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у ефірі BBC Radio 4 із посиланням на дані розвідки, пише The Guardian.

Він уточнив, що це число включає загиблих і поранених солдатів РФ, а також дезертирів.

«Ми погоджуємося з такою оцінкою російських втрат – якщо обʼєднати загибель, поранення, дезертирство – понад 80 тисяч з їхніх збройних сил. Це 80 тисяч за шість місяців у порівнянні з 15 тисяч осіб, які вони втратили за десять років в Афганістані», – заявив Воллес.

За словами голови Міноборони, держава-агресор наразі перебуває в «дуже крихкому становищі», а прогрес її військ тепер можна вимірювати «в метрах на тиждень, а не в милях».

Воллес переконаний, що Україна наближається до того моменту, коли зможе повернути всі окуповані російськими загарбниками території. Зокрема, він зазначив, що моральний дух українських захисників набагато кращий за стан солдатів РФ.

 

Поделиться публикацией