ВРУ УХВАЛИЛА ЗАКОН ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА «ПРО ЗАГАЛЬНУ МОБІЛІЗАЦІЮ»

Верховна Рада ухвалила закон №7113 про затвердження указу Президента «Про загальну мобілізацію».

Про це 3 березня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на прес-службу парламенту.

Президент Володимир Зеленський підписав 24 лютого указ про проведення загальної мобілізації в Україні.

Згідно з документом, мобілізація має бути проведена на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської. Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей міста Києва.

Мобілізація буде проводитись протягом 90 діб з дня набрання чинності цим указом.

Відомо, що насамперед мобілізують оперативний резерв. Оперативний резерв – це колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії за контрактом або однією з хвиль мобілізації.

За потреби першу чергу підтримує друга черга оперативного резерву — військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

Далі, якщо потреба – викликають мобілізаційний резерв. До нього входять військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри вузів як офіцери запасу та не закликалися під час попередніх мобілізаційних кампаній.

Далі, за потреби, мобілізація поширюється на громадський резерв — інших громадян, які мають вікових і фізичних обмежень на заклик на військову службу і можуть бути залучені для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань виключно у особливий період.

Поделиться публикацией